İstanbul/Turkey
+90 541 245 8517
Opening hours: 9am to 6pm
+90 541 245 8517
İstanbul/Turkey
Search

Saç Ekimi Tedavileri

Saç Ekimi Tedavileri

Saç Ekimi Tedavileri

Saçlarınız kendinizle ilgili duygularınızı etkiler. Çok doğal bir biçimde saç dökülmesi yaşadığınızda, güveninizde bir sarsıntı hissedebilirsiniz. Bu hisler yüzünden suçluluk duymayın ve hislerinizi baskılamayın. Bütünsel sağlık danışmanınız Prometeymed, saçlarınıza yeniden kavuşmanızla ilgili tüm süreçte yanınızda, yakınınızda.

Sonuçta saç ekimine karar verseniz de vermeseniz de bizi arayabilir ve süreçle ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Prometeymed Avantajı Ve Güveni

Prometeymed bu süreçte size çok önemli avantajlar sağlar.

Gelin önce biraz bu avantajları anlatalım, sonra da saç ekimi ile ilgili ilgili aklınıza takılan tüm sorular için okumaya devam edin.

Danışın, sorun, öğrenin ve düşünün: Prometeymed, rahatsızlığınız ne olursa olsun her an arayabileceğiniz ve fikir arayabileceğiniz bütünsel sağlık danışmanınız. Web sitemizde ilgili linklerden müşteri destek ekiplerimize her an ulaşabilir ve tüm sorularınızın yanıtlarını öğrenebilirsiniz.

En iyi hizmeti alın: Dünyanın dört bir köşesinden binlerce hastaya sunduğumuz saç ekimi operasyonlarında konusunun en iyisi olan ekiplerle ve hekimlerle iş birliği yapıyoruz.

Asistanınız yanınızda olsun: Ulaşımdan konaklamaya, tedaviden tedavi sonrası bakıma kadar asistanlık hizmetlerimizle yanınızdayız. Kendinizi iyi hissetmek için yaptıracağınız bu müdahaleyi Prometeymed servisle daha iyi hale getiriyoruz.

Şimdi arayın ve süreçle ilgili ayrıntılı bilgi alın.

Saç Ekimi Tedavisi İle İlgili Her Şey

Saç ekiminin kalıcı bir saç dökülmesi tedavisi için en iyi seçenek olduğu bilinmektedir. Androgenetik alopesi olarak da adlandırılan ‘erkek tipi kellik’ yaşayan bireylerde saç ekimi operasyonu etkili ve tatmin edici sonuçlar vermektedir. Saç ekimi kellik için bir çare olarak kabul edilir, seyrelen saçları onarmayı ve saç büyümesini tetiklemeyi amaçlar. Bu aynı zamanda erkeklerin azalan saç çizgilerini yeniden geliştirmelerine yardımcı olur.

Saç ekimi, saç foliküllerini yüksek yoğunluklu bölgelerden alınıp inceltme veya saçsızlığın meydana geldiği alıcı bölgeye implante ederek inceltmeyi geri kazandıran ağrısız bir kozmetik cerrahidir. Donör saç folikülleri çoğunlukla başın arkasından veya yanlarından ve bazı durumlarda vücudun diğer bölgelerinden alınır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Kişilerin saç dökülmesi sorunu ile karşılaştıklarında nasıl bir yöntem izlemeleri gerektiği kişiden kişiye değişebilmektedir. Her kişinin farklı ihtiyaçlarına uygun tedavi yöntemleri izlenir. Saç dökülmesine çözüm olabilecek yöntemlerden biri de saç ekimidir. Bu işlemde ense boyunca ilerleyen saç köklerinin dökülen bölgelere transfer edilmesi sağlanır. Hijyenik ortamlarda ve steril koşullarda yapılması gereken saç ekimi için kullanılan yöntemlere göre farklı adımlar atılır. Buna göre lokal anestezi altında ve kesi yapılmadan yapılan işlemler sonucunda sadece sağlıklı saç kökleri alınıp nakledilir. Bu sayede birkaç gün dinlendikten sonra, saç ekimi yaptıran kişi ağrı hissetmeden normal hayatına devam edebilir ve kısa sürede kalıcı saçların çıktığını görebilir.

Saç ekimi esnasında, kafa derisini iyice temizledikten sonra, cerrah küçük bir iğne kullanarak başın bir bölgesini lokal anestezi ile uyuşturur. Saç ekimi için gerekli folikülleri elde etmek amacıyla iki ana teknik kullanılır ve bu teknikler FUT ve FUE olarak adlandırılır.

Bir saç ekimi seansı ortalama 4 saat ya da daha fazla sürebilir. Saç ekimi esnasında oluşan dikişler ameliyattan yaklaşık 10 gün sonra çıkarılır.

Saç Ekimi Sorunu Tamamen Ortadan Kaldırır Mı?

Saç ekimi saç dökülmesi ile ilgili sorunları ortadan tamamen olarak kaldırır. Saç ekiminin en kritik avantajlarından birisi kalıcı bir sonuç sağlayabilmesidir. Bir saç ekiminin uzun vadeli sonucu belirli koşullara bağlıdır. Ameliyattan ortalama altı hafta sonra yeni ekilmiş olan saçlar dökülmeye başlayacaktır, ancak bu dökülme süreci geçici bir aşamadır ve beş ya da altı hafta içinde greftten yeni saçlar tekrar çıkacaktır. Operasyon sonucu ekilmiş olan saçlar aynı normal saçlar gibi zaman içinde seyrekleşebilir. Daha doğal görünen sonuçlar elde etmek için nakil işleminden sonra cerrahi bir “rötuş”a ihtiyaç duyulabilir. Bunlar, ilk kesikler iyileştikten haftalar sonra yapılacaktır. Bazı kişiler için kafanın saçla dolabilmesi birden fazla deneme gerektirebilir.

Saç ekiminin sonuçları üç veya dört ay sonra görülecek ve yıl boyunca gelişmeye devam edecektir. Üç ila altı hafta içinde saçlar dökülecek ve eskisinden daha az saç varmış gibi görünebilir. Bu normal bir durumdur. Saç ekimi sonucunda ekilmiş saçlar işlemi takip eden birkaç ay içinde tekrar uzamaktadır. Etken durumda olmayan saç köklerinin uyarılabilmesi için Propecia (finasterid) ve Rogaine (minoksidil) gibi saç ekimi sürecine destek olan ilaçlar kullanılabilir.

Bazı durumlarda, greftler ölür. Bu tür kişilerin tekrar prosedüre ihtiyacı olabilir. Operasyon geçiren kişinin tatmin olabileceği düzeyde saç büyümesi elde etmek için birkaç operasyon gerekebilmektedir. Her saç ekimi seansı arasında sıklıkla birkaç aylık bir aralık önerilebilir. Gerekli olduğu durumlarda, ön saç çizgisini daha dolgun bir hale getirmek ve dolayısıyla daha iyi bir görünüm elde etmek için ek bir rötuş temelli işlem yapılabilir.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi için düzenli olarak kullanılan iki ana teknik vardır: FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu) ve FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu). Bu yöntemlerin her ikisi de daha kalın, doğal görünümlü saçların restorasyonunda etkilidir.

FUE Tekniği İle Saç Ekimi

FUE saç ekim tekniği ile her bir foliküler ünitenin kafa derisinden toplanma işlemi gerçekleştirilir. Saç kökleri rastgele bir şekilde çıkarılır ve doktorunuzun donör bölgeden daha az fark edilecek bir incelme ile saç toplamasını sağlar. Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) ile saç, kafa derisi üzerinde mikroskobik dairesel kesiler yoluyla toplanır.

FUE 2000’li yıllardan beri kullanılan bir saç ekimi yöntemidir. ilk önce saç kesimi ile başlayacak olan uygulamada lokal anestezi kullanılır. Herhangi bir kesi yapmadan boyun ya da göğüs kısımlarından kaliteli saç köklerinin alınmasına özen gösterilecektir. Bazı özel teknikler kullanılarak elde edilen parçaların açık alanlara taşınmasında profesyonel çalışmalar sergilenmektedir. Doğal bir görünüm sağlayan bu yöntem hastalar için sıklıkla önerilmektedir. Günümüzde saç ekimi yaptırmak isteyenlerin ilgi gösterdiği yöntemlerden biridir FUE tekniği. Bu başvuruları talep edeceğiniz merkezlerin ve uzmanların çalışmalarında deneyimli ve bilgili olmalarına dikkat etmelisiniz.

FUT Tekniği İle Saç Ekimi

Foliküler Ünite Transplantasyonu (FUT), saçların kalıcı bölgeden, yani saçların kelliğe daha dirençli olduğu kafa derisinin arka ve yan bölgelerinden, saç derisinin kel veya saçsız bölgelerine nakledildiği cerrahi bir işlemdir. Hastanın kafa derisine anestezi uygulandıktan sonra, doktor, kalıcı bölge içindeki bir alan olan donör alandan bir doku şeridi çıkarır ve çıkarıldıktan sonra, donör şeridi mikroskobik diseksiyon teknikleri kullanılarak birçok ayrı foliküler üniteye kesilir. Bu foliküler ünite greftleri hazırlanırken, doktor saç derisinde greftlerin yerleştirildiği alıcı bölgeler olarak adlandırılan minik delikler açar.

Bu foliküler ünite greftlerinin düzenlenmesi ve konumlandırılması, saç ekiminin estetik niteliklerini belirler ve bu nedenle bu düzenlemeye, hastaların saç dökülmesi geçmişine ve gelecekteki saç dökülmesi olasılığına bağlı olarak kişi bazında karar verilmelidir. Foliküler ünite transplantları saçın doğal büyüme şeklini taklit ettiğinden, uzman ellerde elde edilen sonuçlar tamamen doğal görünecek ve kişinin orijinal saçından ayırt edilemeyecek duruma gelecektir.

Saç Ekimi Sonrasında İyileşme Dönemi

Operasyonun süresi, zorluğu ve cerrahi teknik, normal programa ne kadar çabuk dönülebileceğini belirler. Birkaç gün sonra işe dönebilecek ve uygun faaliyetleri sürdürebilecek kadar iyi olunabilir. Transplant hastaları operasyondan sonraki altı hafta içinde “taze” saçlarının döküldüğünü unutmamalıdır. Bu durum genellikle kısa süren ve yaygın bir süreçtir. Döküldükten sonra saçın yeniden çıkması için ek beş ila altı hafta gerekecektir. Ortalama her ay bir santim civarı bir saç uzaması beklenir.

    Related Posts
    Leave a Reply

    Your email address will not be published.Required fields are marked *