İstanbul/Turkey
+90 541 245 8517
Opening hours: 9am to 6pm
+90 541 245 8517
İstanbul/Turkey
Search

Lazer ve Göz İçi Lens Operasyonları

Lazer ve Göz İçi Lens Operasyonları

Lazer ve göz içi lens operasyonları artık sıklıkla yapılan ve başarı oranları yüksek operasyonlar olmasına rağmen kritik önem taşıyan bazı noktalar vardır. Prometeymed hizmet ettiği hastalar için bu kritik noktaları titizlikle gözetir. Prometeymed, danışmanlıktan hekim ve klinik seçimine dek her adımda hasta memnuniyetini ön planda tutarak süreci yönetir. Hastaların hayat kalitesini artırmak için yaptırmak istedikleri lazer ve göz içi lens operasyonları Prometeymed’in desteğiyle mükemmel biçimde tamamlanır.

Lazer ve Göz İçi Lens Operasyonları

Bugün topluca refraktif cerrahi olarak adlandırılan ve gözlüklerin çıkarılması için seçenek sunan birçok operasyon türü vardır ve bunların her biri hem güvenlik hem de etkinlik açısından kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir. Seçenekler genel olarak iki sınıfa ayrılabilir. İlk seçenek, Gelişmiş Yüzey Ablasyonları dahil olmak üzere LASIK ve LASIK benzeri lazer görme düzeltme operasyonlarıdır. İkinci seçenek, göz içi lens operasyonlarıdır.  Birincisi korneayı yeniden şekillendirmek için lazer kullanır. İkincisi, iris ile doğal kristal lens arasındaki boşlukta veya gözün doğal lensini çıkardıktan sonra oluşturulan boşlukta (şeffaf lens ekstraksiyonu veya kırılma lensi değişimi olarak adlandırılır) gözün içine yerleştirilen yapay lensler olan lens implantlarını kullanır.

Tüm kırılma prosedürleri, bireylerin göz durumlarına ve görsel ihtiyaçlarına uygun olmaları koşuluyla, gözlük veya kontakt lenslere ihtiyaç duymadan, güvenli ve etkili bir şekilde 20/20 görüş elde edebilir. Refraktif cerrahiyi doğru seçmek, gözlüksüz daha iyi görmenin ilk adımıdır ve kapsamlı bir göz değerlendirmesinden sonra sadece göz cerrahınızla birlikte yapılabilir.

Göz Cerrahının Seçimi

Bir göz doktoru seçmek, genel sağlık doktorunu seçmek kadar önemlidir. Gözler sadece dünyaya açılan bir pencere değil, aynı zamanda genel sağlığa da bir pencere görevi görür. Gözlerin insan vücudunun hayati bir parçası olması nedeniyle, iyi bir göz doktoru seçimi önemsiz bir konu değildir.

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir göz cerrahı veya göz kliniği seçerken göz önünde bulundurulması gereken birçok etmen vardır:

  • Cerrahın uzmanlığı.
  • Cerrahın deneyimi.
  • Kliniğin tesisleri.
  • Ameliyatın bedeli.
  • Kliniğin ‘hissi’.

Tıbbi bir durum için göz ameliyatı arıyorsanız, göz doktorunuz, sağlık uzmanınız veya gözlükçünüz kaliteli yerel cerrahlar arasından seçim yapmanızı önerebilir. Daha sonra önerilen cerrahlar ile ilgili bilgileri ve itibarları çevrimiçi olarak ya da daha iyisi kişisel olarak kendiniz kontrol edebilirsiniz.

Görüşü düzeltmek için lazer göz ameliyatı aranıyorsa, iş arkadaşlarından, arkadaşlardan ve aileden konu ile ilgili deneyimleri istenebilir. Lazer göz ameliyatı çok popülerdir ve dolayısıyla tedavi gören birinin tanınıyor olması muhtemeldir. Ayrıca çevrimiçi forumlar aracılığıyla yerel lazer göz klinikleri hakkında geri bildirim alınabilir.

 

Görüş Düzeltme Ameliyatlarının Başarı Faktörleri

Lazer operasyonu göreceli olarak Göz İçi Lens gibi operasyonlara göre daha az invazivdir. Bu operasyonda kornea dokusunun çıkarılması gereklidir ve lazer operasyonu geri döndürülemez bir operasyondur. Öte yandan, Göz İçi Lens operasyonları, cerrahın lensi yerleştirebilmesi için gözün iç kısmına girmesini gerektirir ve bu işlem Göz İçi Lens prosedürünü daha invaziv bir seçim haline getirir. Göz İçi Lens operasyonu istenirse eski haline döndürülebilir.

Lazer ve Göz İçi lensler arasındaki en büyük fark, kornea kalınlığı nedeniyle birçok hastaya lazer uygulanamamasıdır. Buna karşın, göz içi lensler ile çok yüksek düzeyde miyopi bile düzeltilebilir.

Herhangi bir ameliyatta olduğu gibi, cerrah ve işlemin yaptırıldığı tesis görüş düzeltme ameliyatının genel sonuçlarını önemli ölçüde etkileyebilir. Saygın bir tesis seçilirse ve ameliyat eğitimli, yetkin bir cerrah tarafından gerçekleştirilirse, ciddi bir uzun vadeli komplikasyon riski çok düşüktür. Görüş düzeltme ameliyatlarında teknolojide gelinen nokta ve Prometeymed’in iş birliği yaptığı hekim, klinik ve hastanelerin kalitesinin de etkisiyle hasta memnuniyeti de oldukça yüksektir.

    Related Posts
    Leave a Reply

    Your email address will not be published.Required fields are marked *