İstanbul/Turkey
+90 541 245 8517
Opening hours: 9am to 6pm
+90 541 245 8517
İstanbul/Turkey
Search

Oftalmoloji

Prometeymed ve Türkiye’de göz tedavilerinin avantajları

Göz ameliyatları çok önemli ameliyatlardır. Başarılı tedaviler almak çok önemlidir. Göz ile ilgili tedavileri başarılı ve deneyimli doktorlar tarafından iyi kliniklerde almak riski en aza indirir. Türkiye’de tedavi görmek potansiyel risklerin en aza indirgenmesi için çok önemlidir. Türkiye’de bulunan klinikler oldukça başarılı ve deneyimli doktorlarla çalışmaktadır. Kliniklerde kullanılan cihazlar son teknoloji cihazlardır ve başarılı tedaviler sağlamaktadır. Türkiye’de görülen bu tür avantajlar, ülkenin göz tedavileri konusunda başarılı bir konumda olmasını sağlamıştır.

Prometeymed dünyanın neresinde olursa olsun, göz tedavisi ile ilgili ihtiyaç duyduğunuz eh iyi hizmeti almanız için yanınızda. Hastalarımızı dünyanın en iddialı göz operatörleri ile buluştururken, en mükemmel hasta deneyimine ulaşmalarını da garanti altına alıyoruz. Gözleriniz en iyi koşullarda tedavi edilirken, en iyi bakımı almanızı ve en iyi seyahati gerçekleştirmenizi biz sağlıyoruz.

Bütünsel sağlık danışmanınız Prometeymed daha iyi görmenizi sağlarken, daha iyi hissetmenizi de sağlıyor.

Lazer Tedavisi

Lazer göz tedavisi birçok görme problemini düzeltme amacıyla tasarlanmış bir operasyon yöntemidir. Göz için lazer ameliyatı olmak, birçok insanın kontakt lens ya da gözlüğe bağlı kalmadan hayatlarına devam edebilmelerini sağlar. Lazer göz tedavisi, gözün şeffaf örtüsü olan korneanın şeklini özel bir lazer yardımıyla değiştirerek ilgili sorunları tedavi etmeyi hedefler.

Lazer göz tedavisine başlanmadan önce, potansiyel bir hasta bir göz doktoruna danışmalıdır. Göz doktoru daha sonra hastanın bu özel tip görme tedavisi için uygun olup olmadığını belirleyecektir. Muayene sırasında hasta, tıbbi geçmişi ile ilgili doktora bilgi vermelidir. Doktor muayenesi, aynı zamanda hastanın halihazırda kullanmakta olduğu ilaçları doktora söylemesi için de ideal bir zamandır.

Göz doktoru hastanın lazer göz tedavisi için uygun bir aday olduğunu düşünürse, ameliyatın risklerini ve yararlarını hasta ile tartışacaktır. Doktor belirli alternatif tedavi yöntemlerini de tartışabilir. Doktor, hastaya lazer göz tedavisi yapılmadan önce, sırasında ve sonrasında neler olabileceğinden söz edecektir.

Lazer göz ameliyatı sıklıkla ortalama yarım saat kadar sürer. İlk olarak hasta muayene odasında bulunan yatar koltuğa götürülür. Odanın içinde, mikroskoba bağlı bir makine ve bilgisayar ekranından oluşan bir lazer sistemi bulunmaktadır. İşleme başlamak için hastanın gözüne uyuşturucu damla damlatılır. Göz çevresi temizlenir ve sonrasında hastanın göz kapaklarını açık tutacak bir kapak spekulumu yerleştirilir.

Ameliyatın bir parçası olarak, lazer göz ameliyatı, korneanın ön tarafında çok ince bir flep oluşturur ve ameliyat sırasında lazerin gözü yeniden şekillendirmesi için kaldırılır. Flep daha sonra doğal bir bandaj işlevi gördüğü yere geri konulur.

Lazer göz tedavisi tamamlandıktan sonra hasta gözlerinde kaşındığını veya yandığını fark edebilir. Hastanın görüşünde bulanıklık da olabilir. Bu tarz hoş olmayan yan etkiler birkaç gün geçtikten sonra azalacaktır.

Katarakt Tedavisi

Katarakt, gözün şeffaf merceğinin bulanık veya opak hale gelerek görme azalmasına neden olduğu bir göz hastalığıdır. Çoğu katarakt yaşlanma ile ilgilidir ve dolayısıyla katarakt yaşlı insanlarda daha yaygındır. Her iki gözde de katarakt oluşabilir. Tek bir gözünde katarakt olan bireyler sıklıkla diğer gözünde de katarakt oluşturmaya devam eder. Katarakt bulaşıcı değildir ve bir gözden diğerine ya da kişiden kişiye yayılmaz.

Lensin normal saydamlığının herhangi bir derecede kaybolması katarakt olarak sınıflandırılır. Lens ne kadar bulanıklaşmışsa, katarakt derecesi o kadar gelişmiş olur. Katarakt hafif, orta veya şiddetli olabilir. Erken ya da ileri olabilir. Lens tamamen opak ise “olgun” katarakt olarak adlandırılır. Bu nedenle opak olmayan herhangi bir katarakt “olgunlaşmamış” katarakt olarak tanımlanır. Sıklıkla olgun kataraktlar beyaz renktedir.

Gözde bulunan lens çoğunlukla su ve proteinden oluşur. Protein, lensi temiz tutan ve retina yüzeyine net bir görüntü odaklamak için ışığın içinden geçmesine izin veren spesifik bir şekilde düzenlenmiştir. Yaşlandıkça, proteinin bir kısmı bir araya gelebilir ve lensin küçük bir alanını bulanıklaştırmaya başlayabilir. Zamanla, katarakt daha yoğun hale gelebilir veya lensin daha fazla alanını bulanıklaştırabilir ve bu da görmeyi zorlaştırabilir. Katarakt bir büyüme veya tümör değildir. İlerleyen yaşın ötesinde kataraktların başka birçok nedeni vardır. Nedeni ne olursa olsun, tüm kataraktlar lensin proteinindeki benzer değişikliklerin bir sonucudur, benzer şekilde görsel bulanıklık ya da görme kaybıyla sonuçlanır.

Erken kataraktta herhangi bir belirti fark edilemeyebilir. Katarakt ilerledikçe, gözlüklerle tam olarak düzeltilemeyen bir görme bulanıklığı fark edilebilir. Kontrast duyarlılığında bir kayıp başlayabilir ve bu nedenle gölge ve renk görüşünde sorunlar başlar. Gece görüşü ile ilgili problemler de kataraktın semptomları arasındadır.

Lazer katarakt ameliyatı, kataraktın çıkarıldığı ve net görmeyi sağlamak için yapay bir mercekle değiştirildiği işleme verilen addır.

Lazer katarakt ameliyatı sürecinde görülen adımların her biri lazer cihazı ile uygulanır. İlk adım İnsizyon işlemidir. İnsizyon işleminde hastanın gözünün büyütülmüş ve yüksek çözünürlüklü bir görüntüsünü üreten, optik koherens tomografi (OCT) yardımı ile gözde kesi yapmak için bir femtosaniye lazer kullanılır. Daha sonra fakoemülsifikasyon yapılır. Fakoemülsifikasyon sırasında, ultrason titreşimi, kataraktı nazikçe göz dışına emilen küçük parçalara ayrıştırmak için yüksek hızda iletilir. Bir sonraki işleme kapsülotomi denir ve bu adımda lens çıkarılır. Son olarak, değiştirme yapılır. Değiştirme sırasında, mevcut kapsüle yeni bir lens takılır.

İyileşme sürecinde, gerektiği düşünüldüğünde ağrı kesici alınabilir. Hemşireler hastanın rahat olduğundan ve zorluk çekmeden yürüyüp yemek yiyebildiğinden emin olacaktır.

Herhangi bir komplikasyon belirtisi yoksa (ağrı, kanama ya da şişlik gibi), işlemden birkaç saat sonra eve gitmek için taburcu olunabilir.

Taburcu olmadan önce, ameliyat sonrası göz bakımı, ne zaman takip randevusu alınacağı ve dikkat edilmesi gereken komplikasyon belirtileri hakkında talimatlar verilecektir.

Oküloplasti ve Orbita Cerrahisi

Oküloplasti nedir?

Oküloplasti ve orbital cerrahi, göz kapaklarının, gözyaşı kanallarının ve orbital yuvaların hastalıklarıyla ilgilenen bir uzmanlık alanıdır.

Göz torbalarının çıkarılmasından protez göz yapımına, göz içi tümör ameliyatlarından botoks, badem gözü, şalazyon, pleksr ve tiroid göz hastalıklarına kadar tüm göz hastalıklarının tedavisi ve estetik cerrahi uygulamaları için oküloplasti ve orbital cerrahi yapılmaktadır.

Göz kapağı diğer dokulara kıyasla çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Göz kapağı derisi vücudun en ince cilt bölgesidir. Oküloplasti ve orbital cerrahideki tüm cerrahi müdahalelerde sağlıklı dokulara zarar vermemek ve sadece gerektiğinde müdahale etmek çok önemlidir. Yapılacak ameliyat, oküloplasti ameliyatı konusunda eğitim almış, göz kapağı anatomisini ve estetik cerrahinin prensiplerini bilen çok sayıda vaka deneyimi olan göz doktorları tarafından yapılmalıdır.

    Image link