İstanbul/Turkey
+90 541 245 8517
Opening hours: 9am to 6pm
+90 541 245 8517
İstanbul/Turkey
Search

Hastalar için

Hasta Yakınlarının Hak ve Sorumlulukları

Elbette sahip olduğumuz en büyük değer sağlığımız… Sağlık hizmetleri, hayati önemi nedeniyle kişilerin hak ve sorumluluklarından ödün verilemez. Yaşı, cinsiyeti, ırkı, dini, sosyal, fiziksel veya ruhsal durumu ne olursa olsun toplumda yaşayan her bireyin saygı duyulması gereken haklarının yanı sıra yaşadığı çevreye ve insanlara karşı sorumlulukları olduğuna inanıyoruz. Ancak bu hak ve sorumluluklara saygı duyduğumuzda sağlıklı ve mutlu bir ortam yaratabiliriz.

Anlaşmalı Sağlık Kuruluşlarımıza başvuran tüm hasta ve yakınlarının sağlık kuruluşlarından hizmet alırken sahip oldukları tüm haklara saygı duyuyor, sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz. T.C. Sağlık Bakanlığı’nın aynı adlı yönergesinden ve uluslararası hasta/hasta yakını hak ve sorumluluklarından yararlanarak hazırladığımız bu el kitabı ile siz değerli hasta ve hasta yakınlarımızı hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmeyi amaçladık.

Anlaşmalı Sağlık Kuruluşlarımıza tanı ve tedavi için başvuran her birey, sağlık kuruluşu çalışanları tarafından benimsenmiş, Performans Geliştirme Departmanı tarafından denetlenmiş ve yazılı hale getirilmiş haklarını her zaman talep edebilir. herhangi bir noktadan giriş yapan tüm hasta ve yakınlarına “Hasta ve Ailesinin Hak ve Sorumlulukları” konusunda eğitim verilmektedir. Aşağıdaki maddede hasta ve ailesi “hastalarımız ya da siz” ile, tüm Anadolu Sağlık Merkezi çalışanları ise “biz ya da çalışanlar” ile temsil edilmektedir.

Bizi tercih ettiğiniz ve size hizmet etme şansı verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Sağlıcakla kalın…

Ödeme Politikası

Ödeme yöntemleri

Prometeymed birçok uluslararası sağlık sigortası şirketiyle çalışmaktadır. Sigortanız varsa, lütfen randevu talep ederken sigorta kartınızın ön ve arka yüzünün fotokopisini hasta hizmetleri koordinatörünüze verin.

Bir mali hizmetler temsilcisi, fayda uygunluğunu doğrulamak ve yetkilendirme almak için sigorta şirketinizle iletişime geçecektir. PIM sigorta planınıza dahil değilse, talepleri çözebilir ve geri ödemeyi doğrudan sigorta şirketinizden isteyebilirsiniz.

Kendi Kendine Ödeme Yapan Hastalar

Randevunuzu onaylamadan önce yüzde 100 depozito yatırmanız gerekmektedir. Hasta hizmetleri koordinatörünüz size ilk tıbbi randevularınız, tedavileriniz ve ödeme yöntemleriniz için tahmini maliyetleri özetleyen bir mektup gönderecektir.

*Tüm talepler alındıktan sonra, depozitoda kalan para mümkün olan en kısa sürede hastaya iade edilecektir.

*Lütfen sağlayıcıdan bir talep almanın 30-90 gün sürebileceğini unutmayın.

Sigortalı Hastalar

Prometeymed birçok uluslararası sağlık sigortası şirketiyle çalışmaktadır. Sigortanız varsa, lütfen randevu talep ederken sigorta kartınızın ön ve arka yüzünün bir fotokopisini hasta hizmetleri koordinatörünüze verin.

Bir mali hizmetler temsilcisi, fayda uygunluğunu doğrulamak ve yetkilendirme almak için sigorta şirketinizle iletişime geçecektir. PIM sigorta planınıza dahil değilse, talepleri çözebilir ve geri ödemeyi doğrudan sigorta şirketinizden isteyebilirsiniz.

Sponsorlu Hastalar

Prometeymed, randevunuzu onaylamadan önce elçilikten bir teminat mektubu almamızı sağlamak için elçilik irtibat bürolarıyla birlikte çalışır. Daha fazla bilgi için lütfen hasta hizmetleri koordinatörünüzle iletişime geçin.

Hizmetlerimiz

En İyi Doktorları Bulmak

Şirket olarak en iyi doktorlarla çalışmayı tercih ediyoruz. Doktor seçerken benzer durumlarda tecrübesi olan kişileri tercih ediyoruz.

24 Saat Hizmet

Hastaların ülke dışından gelmesi sebebi ile 7/24 hizmet vererek saat farkı sorununu ortadan kaldırıyoruz.

İkinci Görüş

Tedaviniz için en hızlı yöntemleri kullanıyoruz. Beyanlarınızı ve dökümanlarınızı “WhatsApp” uygulaması üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz. Profesyonel ekibimiz belgelerinizi sağlık kuruluşlarına iletecek ve onlar inceleyerek kısa sürede size geri dönüş yapıyor.

Tıbbi Tavsiye

Yurt dışına çıkmadan önce gelişmiş mikrobiyolojik ve genetik patoloji laboratuvarlarında testlerinizi yaptırabilir, biyopsi örneklerinizi bize göndererek istekleriniz doğrultusunda Anlaşmalı sağlık kuruluşlarından  tetkik sonuçları alabilirsiniz. Profesyonel doktorlardan oluşan sağlık kuruluşları size sağlıklı yaşama daha yakın bir tıbbi danışmanlık aracılık hizmeti sunuyor.

Tedavi Sonrası Destek

Tedaviden sonra ülkenize döndüğünüzde bile size destek olmayı bırakmayacağız.
Tedavi sonrasında bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Ülkenizde yapılan testlerin sonuçlarını doktorunuza gösteriyor, ilaç ve tıbbi malzeme temininde sorun yaşamanız halinde size destek oluyoruz.

Tedavi Planlaması

Gelişmiş ülkelerde tıp her geçen gün gelişiyor. Bu durum, sağlık hizmeti almak için yurt dışına seyahat eden kişilerde kafa karışıklığına neden olabiliyor. Hangi hastanede hangi branşın daha gelişmiş olduğunu bilemiyorlar. Uzun deneyimlerden sonra, farklı hastanelerin en iyi uzmanlarını biliyoruz. Doktorlarla doğrudan iletişime geçiyoruz ve hasta belgelerini kısa sürede randevuya gönderiyoruz.

Hava Ambulansı

Özel kabinlerde ambulans uçaklar, dengesiz bir pozisyonda uçamayan dengesiz fiziksel koşullara sahip hastalara resmi geziler için hava ambulansı hizmeti sunuyoruz.Anlaşmalı şirketler ile iş birliği içinde aracılık hizmeti vermekteyiz. Bu işlem sırasında hasta, doktor gözetiminde gerekli tıbbi ekipmanlarla yurtdışına çıkar. Hasta doğrudan araba veya helikopterle hastaneye götürülür.

Bir başvuru yapın

Adım 1: Randevu için başvurun

Tıbbi geçmişinizi inceleme ve randevu alma sürecini başlatmak için +90 541 245 85 17 numaralı telefonu aramalı, çevrimiçi iletişim formunu doldurmalı veya info@prometeymed.com adresine bir e-posta göndermelisiniz.

Talebiniz alındıktan sonra, tıbbi kayıtlarınızı gönderme sürecinde size yardımcı olması için bir Prometeymed Assistance danışma hizmetleri koordinatörü sizinle iletişime geçecektir. Lütfen aşağıdaki bilgileri hazır bulundurun:

  • Ad soyad – Doğum tarihi – İkamet edilen ülke – Ödeme yapan kişi bilgileri ve varsa sigorta kartının fotokopisi – İlgili tüm tıbbi kayıtlar – Teşhis ve/veya semptomlar

Adım 2: Tıbbi evraklarınızı ve kayıtlarınızı gönderin

Tıbbi kayıtları gönderin:

Mevcut tanı – İlgili tüm tıbbi kayıtlar – Görüntüleme (X-ray, MRI, CT taraması, ultrason) – Varsa biyopsi ve patoloji raporları – İletişim Bilgileriniz

Adım 3: Sağlık hizmetiniz için ödeme yapın

Bir uzman vakanızı inceleyip kabul ettiğinde, hasta danışmanı koordinatörünüz size bir maliyet tahmini ve depozito bilgisi verecek veya varsa sigorta/büyükelçilik kapsamınızı teyit edecektir.

Depozito alındıktan veya ödeme bilgileri onaylandıktan sonra, hasta danışmanı koordinatörünüz size doktorunuzun adı, randevunuzun tarihi, saati ve yeri ile ihtiyacınız olan diğer önemli bilgileri içeren randevunuzu onaylayan bir e-posta veya metin gönderecektir.

Depozito alındıktan veya ödeme bilgileri onaylandıktan sonra, hasta hizmetleri koordinatörünüz size doktorunuzun adı, randevunuzun tarihi, saati ve yeri ile ihtiyacınız olan diğer önemli bilgileri içeren randevunuzu onaylayan bir e-posta veya metin gönderecektir.

Adım 4: Seyahatiniz için hazırlanın

Girişiniz doğrulandıktan sonra, onay mektubunuz vize başvurunuzu tamamlamak için kullanılabilir (gerekirse). Ayrıca, Hasta Danışmanı Koordinatörünüz ziyaretiniz için konaklama ihtiyaçlarınız konusunda size yardımcı olacaktır.